Tänavu pälvis erametsasõbra tiitli Riigikogu keskkonnakomisjoni endine esimees Tõnis Lukas, kes on tunnustajate sõnul tugevasti seisnud metsaomanike huvide eest.

“Ta on mõistnud, et maanteid ei lõhu mitte raskesõiduki üldmass, vaid erisurve pinnasele, ja et metsaveoautod ongi spetsiaalselt ehitatud raskeid koormaid vedama,” kommenteeris tunnustuse põhjust erametsaliidu senine juhatuse esimees Taavi Ehrpais. Samuti märkis ta metsaomanike toetamist jahiseaduse aruteludes.

Erametsanduse edendajaks nimetati Ando Eelmaa, kes aastaid on vedanud erametsaliitu ja käivitanud mitu tõsist poliitilist piigimurdmist nagu näiteks jahiseaduse või tulumaksuseaduse muutmine. “Ta on nii metsahooldaja kui ka maailmaparandaja,” märkis oma eelkäija kohta Taavi Ehrpais.

Tubli riigiametniku tiitli sai erametsaomanikelt põllumajandusministeeriumi maaparanduse ja maakasutuse büroo juhataja Mati Tõnismäe seoses uue
maaelu arengukava aruteludega.

Tubliks metsaühistu juhiks nimetati Iisaku Metsaühistu juhatuse esimees Viktor Lehtse tulemusliku tegevuse eest metsaühistu arendamisel.

Tubliks Erametsakeskuse töötajaks tunnistati kontrolliüksuse kvaliteedinõunik Andres Orula, kes on sihtasutuse töötajana pädev toetusmaailma kontrollipooles, samas aga ka ise metsaomanik ja metsaühistu liige.

Tubliks konsulendiks valiti metsaala kogenud asjatundja Silvi Tarang – pikaajalise hea töö eest metsaomanike abistamisel.

Tubli majanduskoostöö edendaja tiitli sai Sakala Metsaühistu metsameister Raigo Rõõmussar.