Loodav keskus on ainus asutus Eestis, kus on võimalik põllu- ja aiakultuuridest bioaktiivseid ühendeid ekstraheerida ja rakendada neid edasises tootearenduses. Kompetentsikeskuse peamine sihtgrupp on ettevõtted, kes tegelevad tervise- ja loodustoodete tehnoloogiaga.

Keskus loob võimaluse kasutada aiandussaaduste bioaktiivseid ühendeid tervise- ja loodustoodete, sealhulgas funktsionaalsete jookide ja toiduainete, toidulisandite, kodukeemia ja looduskosmeetika ning looduslike taimekaitsevahendite tehnoloogia- ja tootearenduses. Näiteks marjade kokkuostu ja edasimüümisega tegelevad ettevõtted võiksid marjadest kasulikud ühendid välja eraldada, kasutades neid loodustoodetes ja ravimites, ja sellega oleksid nad juba oma lõpp-produktiga hoopis teisel turul, rääkis Vooremäe.

Marjad ja puuviljad sisaldavad märkimisväärses koguses antioksüdante ja igasugu kasulikke ühendeid, mille eraldamisel saab neid kasutada ka ravitoimega toiduainete tootmisel. Aret Vooremäe sõnul on Eestil funktsionaalse toidu vallas ette näidata juba mitmeid edulugusid, seda peamiselt probiootiliste piimatoodetega seoses. Samas on kogu maailmas pidevalt kasvav nõudlus taimsete bioaktiivsete komponentide järele, mille kasutusvaldkond on märksa laiem kui toidutööstus.