Umbes samal ajal poos ennast üles 60aastane suhkurupeedifarmi omanik, kes oli suurtesse võlgadesse langenud ning kelle abielu lagunes. Pisut varem leiti pooduna 50aastane piimatootja, tõenäoliselt viisid temagi enesetapuni võlad ja abieluprobleemid.

Tänavu sügisel sooritas suitsiidi neljaski talunik - 51aastane rahalistesse raskustesse sattunud kartulikasvataja.

Juhtumitele viidatakse Šveitsi ajakirjandusväljaannetes kui "katastroofile põllumajanduses". Talunike meeleolu on enam kui kurb ning enesetapumõtteid mõlgutavad mitmed, vahendab The Local.

Põllumajanduses töötavate perekondade nõuandeteenistusest öeldi, et nende poole pöördub abi saamiseks 130 raskustesse sattunud farmerit aastas.

"Majanduslik surve, mehhaniseerimis- ja administreerimiskulud kasvavad," selgitas nõuandeteenistuse juht Lukas Schwyn. "Talupidamisest on saanud väga nõudlik töö. Ning kui tingimused põllumajanduses kohe ei parane, siis enesetapud jätkuvad."

Sestap nõudsidki talunikud meelt avaldades valitsuselt abi, kuna põllumajandustoodete hinnad on langenud ning konkurents Euroopa Liidu turul aina tiheneb.

Võrreldes teiste liikmesriikidega on Šveitsi talunikud tunduvalt enam subsideeritud, kuid eurotoetuste vähendamine mõjutab neidki.