Tootmise alustamiseks kogutakse looduskeskkonnast sobilikesse kohtadesse paigutatud kogumisalustega austrivastseid. Suur osa vastsetest pärineb tänapäeval ka haudejaamadest, sellisel juhul peetakse sugukarja mererajatistes.

Kui vastsed on kasvanud mõne millimeetri pikkuseks, eemaldatakse
nad kogumisalustelt ning on valmis kasvatamiseks.

Prantsusmaa Atlandi ookeani rannikul kasvatatakse austreid valdavalt tõstetud pinnal: austrid asetatakse võrkkottidesse, mis kinnitatakse
kalda lähedal madalasse vette sõrestiku külge.

Merepõhjal kasvatamine, mille korral austrid asetatakse vahetult kaldale või mõõnavee alla, on tänapäeval vähem levinud.

Sarnaselt rannakarpidega köite külge riputatult kasvatatakse austreid mõnel pool Hispaanias; see meetod sobib kasvatamiseks ilma loodeteta vees või rannast eemal. Lisaks on võimalik ka sügavas vees kasvatamine, mille korral austrid paigutatakse kuni 10 meetri sügavusele kolooniatesse.

Kõige suurem austritootja maailmas on Hiina, kelle arvele langeb 80% toodangust. Talle järgnevad Korea, Jaapan, Ameerika Ühendriigid ja Euroopa Liit. Euroopa Liidu sisene kaubandus piirdub põhiliselt Prantsusmaalt Itaaliasse veetavate austritega. Prantsuse turg on Euroopa suurim austrite turg.

Allikas: Euroopa kalandus- ja akvakultuur 2013