Kõik osalejad peale võitja tunnistasid, et istusid traktorirooli esimest korda. Võistlejaid juhendas traktorikabiinis Valtra traktoreid esindava ASi Taure müügijuhataja Toomas Jürgen. Ainsana kündis hobusel tähetark Igor Mang, kes pälvis oma kategoorias meistritiitli.

Swedbank’i põllumajandussektori juht Meelis Annus sõnas, et künnivõistlusel oli tunda nii närvikõdi ja põnevust kui ka sõbralikku konkurentsi võistlejate vahel. „Väga põnev oli Eesti põllumajandussektori suursündmusest ka ise osa võtta ning oma oskused proovile panna. On väga tänuväärt, et sellist rahvusvaheliselt populaarset ala ka Eesti mehed harrastavad ja seeläbi meie põllud siledamaks muutuvad,“ nentis ta.

Kohtunike Mati Nurme ja Jaak Läänemetsa tunnustuse pälvisid kõik osalejad. Näiteks Ivo Linnat tõsteti esile, kui võistluse käigus kõige kiiremini arenevat osalejat, Marilyn Jurman aga vääris märkimist kõige tempokama kündjana.

Laupäeval selgub Eesti künnimeister 2013, kes läheb järgmisel aastal Eestit esindama maailmameistrivõistlustele Prantsusmaal.