Esimesed muljed olid, et piirkond on saanud piisavalt sademeid, põllud on märjad, kuid võistluspõllud asuvad kõrgemal ning on kuivemad. Ilmaprognoos näitab selleks nädalaks kuiva ja valdavalt päikesepaistelist ilma, mis peaks künnitrenni ja võistlusi soosima.

Eesti delegatsioon elab Holiday Centre Vigsøs kahes kämpingus. Esmaspäeval külastati farme ja teisipäeval algasid ametliku treeningud. Treeningud kestavad hommikul kella kaheksast õhtul kella viieni.

Võistlused ise algavad osalejate piduliku jumalateenistusega Thistedi kirikus reede õhtul. Juba laupäeva varahommikul on traktorite paraad, millele järgneb võistluste pidulik avatseremoonia. Sinna loodetakse saabuvat ka prints Joachimit, kes on võistluste patroon ja omab mõisat Jüütimaal.

Vastavalt võistlusmäärustikule küntakse esimesel päeval (laupäeval) kõrrepõldu ja teisel rohumaad. Lõputseremoonia on pühapäeval kell 15.

Võistlustel osaleb 60 künnisportlast 30 maalt ning seda võib jälgida ka interneti vahendusel.

Sündmusest oodatakse osa saama 8000 külastajat. Lisaks võistlustele on Vestbos suur tehnikanäitus ning Taani toidu mess.

Kündmise maailmameistrivõistlusi peetakse tänavu 62. korda ning see on igal aastal erinevas riigis. Tänavu siis Taanis. Võistluste võõrustaja on Vestbo farm. Farmi pererahvas on Jonna ja Bjarne Nielsen. Ka Bjarne Nielsen on osalenud künni MM-il ning olnud Taani künnimeister.

Maad on farmil 480 hektarit, koos naaberfarmiga aga haritakse tuhandet hektarit maad. Lisaks kasvatatakse sigu. Rohkem infot saab WPO kodulehelt.