„Emotsioon on vägev! Eriti üllatas võistluse korralduses professionaalsus ning võistluse tõsiduse aste. Kui ma kutse sain võistlusel osaleda, siis eeldasin, et see on rohkem naljaasi, aga kohale tulles selgus, et tuleb tõsine ja asjalik võistlus, kus kohtunikud hindavad iga osaleja sooritust karmilt“, sõnas võistluse võitja ja Ringvaate reporter Jüri Muttika. „Seevastu pean tunnistama, et olen lapsepõlves traktoriroolis olnud küll, viimati vist 17-aastasena – nagu selgus, siis järelikult on varasemast kogemusest kasu,“ lisas Muttika.

Võistlusel teise koha saavutanud endise sumomaadleja Kaido Höövelsoni ehk Baruto sõnul oli võistlus väga muhe ja hästi korraldatud. „Künnivõistlus oli nüüd peale sumomaadluskarjääri lõpetamist mu esimene võistlus. Väga meeldiv kogemus,“ lisas Höövelson.

„Eesti künnivõistluste traditsiooni algataja Carl Robert Jakobson ütles 1874. aastal, et muld on põllumehe kuld. Seega tuleb mulla eest hästi hoolt kanda ja leida vastus tänapäeval suurele küsimusele, kas mullale on parem künniga või künnita põlluharimine,“ ütles põllumajandusminister Ivari Padar. „Igal juhul on kündmine osa meie kultuuriloost, mis väärib meeles pidamist kogu ühiskonnas. 140 aasta möödumine Eesti künnivõistluste traditsiooni algatamisest saab tänavuse võistlusega väärika tähistamise,“ lisas Padar.

Künnimeistrivõistluste ajalugu ulatub 1874. aastasse, regulaarselt on Eestis künnimeistrivõistlusi korraldatud aastast 1965, kuid Olustvere Teenindus- ja Maamajanduskooli õppetalu maadel korraldab Eesti Künniselts künnimeistrivõistlusi 2005. aastast ehk üheksandat korda. Igal aastal külastab kaks päeva kestvaid künnimeistrivõistlusi ca 2000 valdkonna spetsialisti, ettevõtjat ja huvilist.