Eesti künnimeeskond sõitis Prantsusmaale nädala eest ning harjutab esmaspäevast alates. Mulda käidi küll katsumas juba saabumise päeval, eelmisel reedel. Lõimiselt on muld kerge liivmuld, tasane ja ühtlane ning ilma kivideta. Sarnase lõimisega muldi võib Eestis leida Harjumaal.
Harjutuspäevad kasutati maksimaalselt ära - kaks päeva treeniti kõrrepõllul ja kaks päeva rohumaal.

„Raske on ilusat ühtlast harjasust ja viilusid saada,“ vahendas olusid Eesti delegatsiooni juht Margus Ameerikas, kelle sõnul on suur vahe kauem ja vähem harjutanud meeste künnil. „Harjutusalal oli näha suurt erinevust. Olid kündjad, kes tegid treeningpõllu suhteliselt stabiilselt ja kvaliteetselt, kuna nad olid juba eelnevalt palju harjutanud. Meie mehed ja paljud teisedki püüdsid harjutusalal leida parimat seadistust, mis loodetavasti võistlusteks leiti.“

Tema sõnul on väga hea, et Eesti mehed saavad oma tehnikaga võistelda - kõik, kes renditud tehnikaga püüavad hakkama saada, on rohkem hädas.

Eesti meeskond on saanud varasemast rohkem tähelepanu just ilmselt tänu Indrek Zilenski võitlustraktorile. On ju Belaruss Eurooaps pigem eksootika. Pildid sellest jõudsid ka maailma künniorganisatsiooni kodulehele.

Belarus pakub Eesti meeste sõnul huvi rohkem Ida-Euroopa võistlejatele, kellest mõnigi kunagi samasuguse peal tööd teinud. Õnneks on traktor siiani hästi vastu pidanud, mõned õlitilkumised käivad asja juurde.