Võistlus korraldaja, Saimnikesi vastutav väljaandja Rihards Krastiņš ütles, et tänavune võistlus on juba neljas. Igal aastal peetakse see Läti eri piirkonnas, et klientidele lähemal olla.

Tänavu võõrustas traktorifirmasid SIA Kalnzaki Krimulda vallas.

"Traktordiena" algas paraadiga, kus osales 33 traktorit, mõõtu võtsid nad hiljem neljas võimsusklassis. Väiksemad traktorid vedasid järsust mäenõlvast üles Pronari käruga kolme, suuremad Umega haagisega kuut väetisekotti ehk siis pooleteist- või kolme tonnist raskust.

Lisaks kiirusele hinnati veel mitmeid näitajaid, samuti juhi oskusi, milles kõige tähtsam oli kindlasti oskus tõusul õigel ajal käiku vahetada.

Ametlikku paremusjärjestust siiski välja ei kuulutatud ega avaldatud. Richards Krastinši sõnul tehakse seda vaid firmade nõusolekul. See vist ongi võti, tänu millele traktorimüügi firmad siiski mõõtu võtma tulevad. Ja ka põllumehed, kes siis oma silmaga näevad, mis on millise traktori eelised, ja saavad teha õigemaid ostuotsuseid.

Tänukirja said kõik osalejad. Kohalviibijale ütles aga nii mõndagi pilk finaalvõistlusele, kus tänavu domineerisid John Deere, Fendt ja Massey Ferguson.