Piimaveisekasvatajaist olid kandidaadid Kaiu LT OÜ, Metstaguse Agro OÜ ja JK Otsa talu OÜ. Arvestati piimatoodangut, piima kvaliteeti, rasvasust ja valgurikkust, samuti ettevõtte arengut, innovaatilisust, keskkonnasõbralikkust ja jätkusuutlikkust.

Kaiu LT OÜ on piimatootjate edetabeli tipus püsinud juba mitu aastat. Seekord oli ta teisel kohal Tartu Agro (12 342 kg) järel. Kaiu piimatoodang oli mullu 12 233 kilogrammi piima keskmiselt lehma kohta.

Metstaguse Agro OÜ avaldab muljet oma järjepideva tõusvas tempos arenemisega. Tänavu jõudis ta piimatootjate TOP-50s 16. positsioonile keskmise toodanguga 11 020 kilo lehma kohta.

Kolmas kandidaat, JK Otsa talu, on samuti tippkarjade tabelis igal aastal esindatud ning tema mullune toodang oli üle kümne tonni piima lehma kohta.

Parima lihaveisekasvataja kandidaate oli neli: Perekond Kapteini talu Hiiumaal, Küüniniidu OÜ Valgamaal, Meelis Erti Pilpa talu Raplamaal ning Holvandi Agro OÜ Põlvamaal.

„Kõik kandidaadid olid väga tugevad,“ hindas lihaveisekasvatajaid ETKÜ juhatuse esimees Tanel Bulitko. „Ühegi kohta ei tekkinud küsimust, miks ta kandidaadiks esitati.“

Võitjad kuulutatakse välja 22. veebruaril. Tunnustuseks saavad nad pronksist loomakujud, mis antakse võitjatele kätte 22. veebruaril maaeluministeeriumis peetaval aktusel.