Ka teised mesinikud ütlesid, et hinda kõigi teiste kulude kasvamise kõrval tõsta ei saa. "Kui tõsta, pole enam ostjaid," nentis OÜ Asteni Mesindus juht Ardi Asten. "Juba sügisel oli näha, et ostujõud pole inimestel enam sama."

Meepäevade algus oli mullusega võrreldes tagasihoidlikum ehk rahvast oli veidi vähem. Samas ei kurtnud ükski müüja ostjate puuduse üle.

Kuusemets märkis, et seekord müüb paremini kristallmesi. Ta rääkis, et paljud kardavad ülekuumutamist ning seetõttu tahetakse rohkem kristallmett.

Asteni mesinduselt osteti rohkem metsa- ning kanarbikumett. Kanarbikumee müüjaid oli see aasta rohkem, kuna mullu oli väga hea kanarbriku saak.

Evert-Kõrvi talust Villem Õuna sõnul lähevad hästi suuremad kogused. Ostetakse 1,5-, 2,3- ja 3-kiloseid. "Palju käib pikaajalisi kliente, kel purgikaas taskus kaasas ning selle järgi võtavad oma mee."

Rein Männiste Kimalase talust Valgamaalt ütles, et tahetakse rohkem vedelat ning kreemjat mett. Segudest eelistatakse seda, kus sees taruvaik, õietolm ja suir kas siis ühekaupa või kõik koos.

Puusepa mesilast Maarika Puusepp ütles, et kevadel lähevad hästi segumeed. "Need sisaldavad väga palju vitamiine ning sobivad tervise turgutamiseks ning tugevdamiseks hästi."

Veski talust Arvi Möldril ostetakse hästi kaanetise mett, mida saadakse kaanetise küljest mett välja pressides. Selleski on mitmesuguseid kasulikke aineid, mida mesilased on sinna jätnud. Tema sõnul tahavad inimesed seekord hoopiski väiksemaid purke, küsitakse isegi 300grammiseid.

Täna kestavad meepäevad Tallinna Lillepaviljonis kella 17-ni. Kes täna ei jõua, saavad homme käia 10-17.