Üllas Hundi hinnangul on lapsed altid uusi teadmisi vastu võtma. „Igav neil siin ei ole ja usun et üritus läheb täielikult asja ette,“ arvas Hunt, kelle sõnul kasvas lastele mõeldud ürituse idee välja ühistu liikmete seast. „Meie ühistu liikmete hulgas on ka Soomest pärit inimesi, seal on see väga populaarne,“ nentis Hunt.

Reedel olid AS Metsküla Piima vabapidamisega lautades vasikate, lehmadega ja moodsate farmiseadmetega tutvumas Tabasalu Üldgümnaasiumi, Harku valla Pangapealse Lasteaia, Vääna-Jõesuu Kooli, Rocca al Mare Kooli lapsed, keda oli kokku üle saja.

Harku vallas Kumnas asuva AS Metsküla Piima farmides on 1200 veist, nendest 580 on lüpsilehmad. Robotlüpsmisele läks ettevõte üle 2009. aasta kevadel ja praegu töötab piimafarmis kaheksa DeLavali robotit. 

Tänavu toimub nädala jooksul neli piimandust tutvustavat üritust: peale Metsküla Piima veel Lääne Virumaal AS-s Kohala Mõisas, Raplamaal Kehtna Mõisas ja Jõgevamaal Kalana Farmis.

Piimandust tutvustaval üritusel toimuvad ekskursioonid farmidesse, viktoriinid ja võistlused. Eesti Piimandusmuuseum ja erinevate piimatöötlusettevõtete esindajad tutvustavad, kuidas valmivad erinevad piimatooted.

Ürituse eesmärk on karjamajanduse ja piimatoodete tegemise tutvustamine alg- ja põhikooli noortele.