„Ilmselt on suure huvi peapõhjus meie müügispetsialist Kristjan Kasearus, kes on samuti ise põllumees ning koos Agu ja Toomas Mälbergiga kasvatavad nad teravilja, hernest ja rapsi 500 hektaril. Lisaks taimekaitsevahendite ja väetiste müügile, proovib Kristjan tihti ise esmalt oma põldudel uusi tooteid ja veendub omal käel nende efektiivsuses, et neid siis ka teistele soovitada,“ rääkis Scandagra nõustaja-agronoom Tiiu Annuk.

Ta lisas, et Kristjan Kasearul oli sel aastal rajatud mitmeid põldkatseid, eelkõige ikka enda tarbeks, kuid tulemusi sai ka teistega jagada.

26. mail toimus Scandagra põllupäev Estonia OÜ põldudel. Päeva vedas müügispetsialist Raimo Loorberg. Lisaks kohalikele põllumeestele olid põllupäeval ka Yara agronoom Anne Kerminen ning grupp põllumehi Soomest.

Estonia OÜ agronoom Helina Märtmann tutvustas Estonia OÜ taimekasvatusprogrammi. Näha sai nii talirüpsi, rukist, talinisu, otra kui uba. Koos vaadati üle nii taimede kasvufaasid kui olulised kahjustajad konkreetse kultuuri kohta. Koostööpartneritest olid kohal nii Bayeri, BASFi, Syngenta kui Agroskai esindajad, kes andsid nõu oma toodete kasutamise kohta.

Järgmsiel päeval oli väike põlluring Järva-Jaani vallas Metstaguse Agro, Karinu PM ja Paistevälja OÜ põldudel, kaasas samuti Soome põllumehed.

„Hommikul koguneti Järva- Jaani vanatehnika varjupaika, kus kogu seltskond istus vanasse nõukogudeaegsesse kolhoosibussi, ning sõit läks edasi juba põldudele,“ muigab Tiiu Annuk. „Bussis jätkus elevust küllaga- külalised pildistasid ja filmisid agaralt Tuve Kärneri toimetamisi selle nende jaoks ennenägematu masina roolis.“

Koos vaadati üle taliviljad, eriti suur huvi oli põhjanaabritel taliodra vastu. Soojad ja kuivad ilmad on põllule toonud palju kahjurputukaid ja põllul sai ka nende tõrjevõimalused läbi arutatud.


Põllupäevad

  • Scandagra piirkondlikud õppepäevad 31. mail Saaremaal ja 3. juunil Harjumaal.
  • Baltic Agro piirkondlikud õppepäevad 31. mail Tormas, 2. juunil Muuga PM-is, 7. juunil Laatres ja 9. juunil AS-is Männiku Piim.
  • 1. juuni – Kevili põllupäev Võrumaal Väikemetsa talus
  • 2. juuni - Tagula, Valgamaa
  • 16. juuni – Oilseeds Agro põllupäev Savikoti Agros
  • 29. juuni – Kevili põllupäev Lääne-Virumaal
  • 5. juuli - Scandagra ja Viljandi katsekeskuse põllupäev Viljandi katsekeskuse põldudel
  • 12. juuli – ETKI teraviljapäev Jõgeval
  • 13. juuli – ETKI maheviljapäev Jõgeval