Teemade käsitlemisel on püütud jääda erapooletuks ning anda nõu põllmehe vaatevinklist lähtuvalt. Teemade valikul oleme alati ka silmas pidanud küsimuse aktuaalsust ning olulisust tootjale.

Seda näitas ka põllupäevaliste väga suur huvi tuulekaera ning puju tõrje ning taimekaitse ja väetamise küsimuste vastu.

Paljudele osalejatele oli üllatuseks, et dolokivi võib kasutada ka rapsi väetamiseks ning vähendatud normi korral ei ole tegemist mitte niivõrd mullareaktsiooni muutmisega kui just toitainetevajaduse katmisega, millel on ka mitmeaastane järelmõju järgnevatele kultuuridele.

Samuti oli huvipakkuvaks teemaks vedelväetised. Kas need annavad saagile lisa, parandavad kvaliteeti, millal ning kuidas neid kasutada ning kas see ka majanduslikku efekti annab?

Tavapäraselt leidsid käsitlemist uued sordid ning nende omadused võrreldes seniste sortidega. Kuna edukas tegutsemine põllumajanduses nõuab väga paljude teemade valdamist ning erinevate seoste nägemist ning loomist, siis sellest lähtuvalt oli ka käsitletav teemadering valitud suhteliselt lai.

Suvised põllupäevad on aga vaid osa süsteemist kuhu kuuluvad veel talvised seminarid ning Jõgeva Sordiaretuse Instituudi koduleht (www.sordiaretus.ee), kus nõuanderubriiki on teemade kaupa koondatud erinevate ürituste esitlused ning spetsiaalselt koostatud nõuanded, samuti on seal kättesaadavad meie viimaste aastate trükised digitaalsel kujul.

Kaaskorraldajatena andsid oma panuse päeva toimumiseks  Agrochema Eesti OÜ ja Nordkalk AS ning oma teadmisi oli tulnud jagama ka Ennu Nurmekivi Jäneda Õppe ja Nõuandekeskusest. Registreerunud külastajaid oli 248 Eestimaa erinevatest piirkondadest ja kohal oli ka 30 liikmeline Leedu grupp, mille moodustasid agronoomid erinevatest Leedu ühistutest.

Vaata rohkem pilte siit

Margus Ess, Jõgeva Sordiaretuse Instituut seemnekasvatuse agronoom