Lisaks kohalikele inimestele oli kuulda ka soome keelt ning platsil võis näha turismigruppidega saabunud põhjanaabritest taimehuvilisi. Samuti oli kuulda valju soome keelset tingimist.

Müüjate sõnul on see soomlastele tavaline, et püütakse hinna üle arutada, eestlased astuvad pigem edasi ning püüavad leida taskukohasemat kaupa.

Türil toimuvad teetööd, kuid liiklus on avatud kahel suunal ning samuti kastetakse pinnast, et liiklejad tolmu ei mattuks. Korraldajad soovitavad võimalusel laupäeval tulla Türile Rapla poolt, et vältida läbi linna liikudes ummikusse jäämist.

Esimesed ostjad ütlesid Maalehele, et valik on küllalt hea ning kui tullakse mingi kindla istiku või sordi järgi, siis on suur lootus seda ka leida. Hinnad on pisut erinevad ning ringi liikudes leiab samade taimesortide juurest nii väiksemaid kui suuremaid numbreid.

Türi XXXVIII lillelaat

  •  Laadal on ligi 700 müüjat, kellest üle poolte pakuvad taimi ja istikuid. Samuti eelistatakse käsitööga kauplejaid.
  •  Keskmiselt külastab kolme päeva jooksul lillelaata 35 000 inimest.
  •  Korraldajate soovitus on püüda sõita võimalusel Türile Rapla poolt, et vältida läbi linna tulekut ja ummikuid. Samuti saab laadale tulla rongiga, arvestama peab sellega, et kõndimist on siis jaamast laadaplatsile küll kahekümnene minuti jagu, kuid ikkagi võib kohale jõuda autodest kiiremini.
  •  Kogemustega lillelaadaliste soovitus on minna kohale reedel või pühapäeval, kui rahvast on vähem ning tootjatel aega rohkem suhelda.