Trigon Dairy nõukogu esimees Joakim Helenius kinnitas, et tulevikus kui farm saavutab projektijärgse täisvõimsuse , on tegemist Euroopa suurima ja tõenäoliselt ka kõige efektiivsema lüpsilaudaga. Toorpiima kohapealse suurema väärindamise võimalusi hinnates märkis Helenius, et see vajab oma suure ja võimeka piimatööstuse loomist ega välistanud, et ka tema võtab selle asutamisest osa.

Taavi Rõivas tunnustas investoreid, kes olukorras, kus meie naaber Venemaa on väljendanud soovimatust Eestimaal toodetud piima juua, otsustasid siiski siinmail toorpiima tootmist laiendada. Rõivas avaldas ka arvamust, et meie piimale oleks tarvis kohapeal rohkem lisandväärtust anda. See tähendaks tema sõnul, et tulevikus võiks Eestis toodetud piima kohapealne töötlemine olla hoogsam ja toodete sortiment suurem, mis vähendaks meie piimatootjate sõltuvust piiritagustest toorpiima kokkuostjatest.

„Soovin, et igal klaasitäiel siin farmis toodetud piimal oleks ka tänulik tarbija,“ ütles peaminister.

Trigoni investorite ringi on teiste seas lisandunud ka kunagi Soomes jäätiseäriga tuntust kogunud Peter Ingman, kes pärast Ingmani müüki asus raha paigutama Eesti äridesse ning kelle investeerimisfirma Masa Capital Partners omandas 2012. aastal pagaritööstuse Hallik.

Trigon Dairy Farming Estonia juhatuse esimees Ülo Adamson kinnitas, et kindlasti on agrofirmal plaanis tulevikus hakata ka piima töötlemisega tegelema. Esialgu aga keskendutakse Väätsa Agro lüpsikompleksi teise järgu valmisehitamisele. Samuti on kompleksi juurde kavas rajada biogaasi tootmisüksus, praegu kalkuleeritakse, millisel moel ja millise tehnoloogiaga on seda majanduslikult kõige mõttekam teha.

2013. aastal teenis Trigon Dairy Farming Estonia 12,7 miljoni euro suuruse käibe juures 678 000 eurot kasumit.