Kuna talu asub Võrtsjärve ääres ja hoovi peale tuleb sealt ka 20 meetri pikkune kanal, siis on huvilistel võimalus kahel pool kanalit mugavalt jälgida, kuidas päästmine käib.

Kohapeal saab ka keha kinnitada Võrtsjärve kalatoitudega, kusjuures Väike Rootsi tunnustati Pärnu Grillfestil selle aasta parimaks söögikohaks. Maitsta saab Võrtsjärve kalatoite - praetud koha, ahvenafileed, praetud angerjat, kalakotlette, angerjasuppi, lisaks on võimalik tooteid kaasa osta.

„Võtame avatud talude päevast osa viimast aastat,” ütles peremees. „Lõpetame tegevuse ära ja lahkume üldse Eestist.” Selle põhjuseid on mitmeid, alates poliitilistest ja lõpetades väikeettevõtja „rõõmudega”.

„Olen Võrtsjärve piirkonnas ainuke kalatööstus, kes teeb suitsuangerja konserve,” rääkis Lauri Koni. „Mullu sügisel tegi naine nelja kuuga üle 2000 purgi erinevaid kalakonserve ja firma teenis 92 eurot kasumit. Põhimõtteliselt teen tööd, et maksta makse.”

Teine mure on kala saamisega, kuna kalurid ei taha ametlikult kala müüa. "Kaubanduslettidel on väga palju ebseaduslikke kalatooteid," ütles Lauri Koni.

"Peipsist võetakse välja kõik kala. Kui koha mõõt peaks olema 45 cm, siis Tartu turul on müügil alamõõdulised kalafileed. Kas kontrolli ei ole, kas ametnikud pigistavad silma kinni? Ma ei suuda võistelda ebaausa kalaga." Omaette küsimus on ka toodete turustamine, sest ketipoed ei võta väiketegijaid jutule.