Uhkustada võime nüüd uue rukkirekordiga 10,8 tonni hektarilt, mille kasvatas Tartumaa mees Ahti Aruksaar OÜ-st Viljameister. Tema rukkil oli ka kõrgeim kvaliteet. Sort oli ’Livado´. Teise koha sai Põltsamaa mees Tanel Tõrvand talirukkiga ’Bono’, saak oli ainult sutsu väiksem , 10,7 t/ha. Tipptulemust toetasid head kvaliteedipunktid, veidi kehvem oli tulukuse näitaja. Kolmandale kohale jõudis samuti ’Bonoga’ Ida-Virumaa põllumees Henry Tammann. Kuigi saagikuselt oleks ta seisnud veidi taga pool, tõstsid ta auhinnakohale rukki kvaliteedipunktid.

Kaks suuremat rahakultuuri, raps ja talinisu, mis on aastaid olnud kõige populaarsemad võistlusviljad, tänavu rekordit ei andnud. Väga head saagid said aga võitjad ometi.

Rapsi esikoht ja üldvõit sordiga ’Mercedes’ saagiga kuus tonni hektarilt läks Põltsamaa külje alla OÜ-sse Vitsjärve Põldur Tanel Tõrvandile. Teise koha sai kogenud Tartumaa rapsihunt Avo Samarüütel sordiga DK ’Sequoia’ saagiga 5,2 tonni hektarilt. Kolmandaks tõusis Enno Feldveber Viljandimaalt. Sort oli ’Sedona’, saak samuti 5.2 t/ha, kuid kvaliteet oli tal esimestest pisut viletsam.

Talinisu võit läks Kaido Kirstule Saaremaale. Sort ’Skagen’ andis tema põllult kümme tonni saaki. Sama kõrge saagi koristas ka Alar Oherd Viljandimaalt sordiga ’Edvins’, aga Kaidol olid paremad tulukuse- ning kvaliteedi punktid. Kolmanda tulemuse sai Margus Klais Rämsi Agrost sordiga ’Creator’.

Rekordiga ei lõppenud ka odravõistlus, kuigi Erik Paalmani võidusaak 11,3 t/ha oli hiilgav tulemus. Ta kasvatas taliotra KWS ’Tenor’. Teise koha sai Tuuli Vaarak suviodraga ’Soldo’, kolmanda Eva Tuusis tailodraga ’Meridian’.

See-eest on meil nüüd uus kaerarekord. Selle kasvatas Argo Must Põlvamaalt. Sort oli ’Gabby’ ning saak 8 tonni hektarilt. Kuigi just enne koristust sadanud kõva vihm põllu maha rullis, suudeti vili niimoodi päästa, et tulid ka head tulukuse- ning kvaliteedipunktid. Teise koha sai Andres Kontse sordiga ’Donna’ ning kolmanda Erki Oidermaa sordiga ’Niklas’. Oidermaa saak oli küll hea, kuid saatuslikuks said tulukuse- ja kvaliteedipunktid.

Argo Must oli ainus, kes osales ka põldoaga ja sai saagiks 4,1 tonni.

Lisaks osales ka kaks mahetoojat, Jüri Ilves nisu ning kaeraga, ja Priit Hintp talinisuga. Väga hea saagikus oli Jüri Ilvese ’Sangastel’, 4,9 t/ha, lisaks oli tema mahekaer ’Peppi’ ainus, mis läks toidukvaliteeti.