"Ebaadekvaatsed tingimused tallides mõjuvad hobuste tervisele ja heaolule halvasti, ja seda hoolimata sellest, et uute akende või ühiskasutatavate alade loomine on suhteliselt lihtne," selgitas Nottingham Trent ülikooli houbste heaolu ekspert Kelly Yarnell portaalile Horse and Country.

"Grupimajutus võimaldab hobustele keskkonna, kus nad saavad käituda loomulikult. Kontakt teiste hobustega mõjub hästi nende üldisele heaolule."

Vastutustundlik tallielu

World Horse Welfare, mis on ise samalaadseid uuringuid läbi viinud, tervitab brittide järeldusi.

"See toetab seda, millele me oleme juba mõnda aega tähelepanu juhtinud: halvasti korraldatud tallielu tekitab hobustele hulgaliselt terviseprobleeme," tõdes World Horse Welfare tegejuht Roly Owers ning lisas: "Kuniks me usume, et tallis pidamine on hobuste jaoks oluline ja kasulik, tuleb seda teha vastutustundlikult."

Võtmesõna - hobuseomanike koolitus

Lisaks teadlaste poolt tõestatule valmistab Euroopa parlamendi liige Julie McCulloch Girling ette ettepanekut vastutustundliku hobusepidamise kohta kogu Euroopa Liidus.

"Kahjuks on neid hobuseid, kes kannatavad heaoluprobleemide käes, Euroopa Liidus küllaga," ütles McCulloch Girling.

"Paljud murekohad on kindlaks tehtud ja nende lahendamiseks tuleb reageerida kiiresti, näiteks väärkohtlemisjuhtumid, liiga väikesed ruumid, pidamine ainult siseruumides, sotsiaalse suhtelmisvõimaluse puudumine. Enamus probleemidest on lahendatavad hobuseomanike koolitamise kaudu."