Tänavusel näitusel osaleb üle 2600 eksponendi pea kuuekümnest riigist. Külastajaid oodatakse laupäevani toimuvale näitusele paarisaja tuhande ümber.

Lisaks näitusele, kus saab vaadata kõike loomakasvatusse puutuvat alates väikestest abivahenditest kuni hiiglaslike söödamasiante ja söötmissüsteemideni, on neil päevil ka palju seminare, loenguid ning töötubasid.

Nii arutletakse sööda ja biomassi suhete üle, räägitakse bioenergia tootmisest, uuritakse lehmade heaolu ja tervise probleeme. Samuti on konverentsid, kus teemadeks põllumajanduspoliitika, kaubandussuhted jms.

Näituse avapäevaks olid välja valitud ka innovatsioonipreemiad. Kokku omistati need 21 tootele. Innovatsiooni kuldmedaleid anti välja neli ning hõbemedaleid 21.

DLG president Carl-Albrecht Bartmer tutvustas autasustatud innovatsioone näituse pidulikul avaürituse Hannoveris eile õhtul.

Kuldmedali said vasikate jälgimise süsteem SmartCalf, silotehnoloogia süsteem Wicky, sigade 3D jälgimis- ja testimissüsteem Piggy-Check ning uut tüüpi kõrvamärgid LIFE.

Hõbemedaleid sai arvukalt piimatootmises ja veisekasvatuses kasutavaid uuendusi, samuti uudsed lahendused sigalatele ja kanalatele.