Sellest käigust hakkas arenema ka šokolaadi mõte. "Pakkusin Pierluigile, et teen retseptid. Hakkasin nende järgi kondiitritooteid küpsetama ja tulemus sai väga hea," rääkis Fornerod Le Tribune de Genève'le.

Otsides toodet, mis säiliks kauem, jõudis ta šokolaadini ning nüüd on see valmis - esimene eeslipiimast šokolaad Švetsis.

Väidetavalt on eeslipiim koostiselt inimese rinnapiimale lähedaseim. Selles on palju laktoosi ja rasvhappeid, kuid vähem rasva kui teiste loomaliikide piimades. Väidetakse, et eeslipiim tugevdab immuunsüsteemi ning seda võivad tarbida ka inimesed, kes on lehmapiima suhtes allergilised.

Vanad kreeklased ja egiptlased pidasid eeslipiima eliksiiriks, Kleopatra eeslipiimavannid on kõigile teada-tuntud.

2013. aastal kinnitas ÜRO Toidu- ja Põllumajandusorganisatsioon, et eeslipiima on eriline toiteväärtus, sest selles sisalduvad valgud teevad ta sobivaks neile, kes allergia tõttu lehmapiima tarvitada ei saa.

Pierluigi Orunesu sõnul on nõudlus eeslipiimast valmistatud toodete järele suur, kuid müügil on neid vähe. Uue šokolaadi müügiedus on ta seega üsna kindel.

"Läänemaailmas kannatab juba praegu allergia käes 4-5% inimestest ning nende hulk kasvab pidevalt," viitab Orunesu.

Probleemiks on aga see, et farmereid, kes eeslipiima toodavad, on Šveitsis vähe. Kuigi Eurolactis on asutatud ja tegutseb Šveitsis, saabub enamus seal toodeteks töödeldavast eeslipiimast Itaaliast.

Allikas: The Local