“Keskkonnaametniku vastus oli etteaimatav. Kahjuks tegutsetakse alles siis, kui kitsaskohtadele viidata ja jama käes. Kas mäletad mõnda korda, kus keskkonnateemalised küsimused on asjaosaliste endi poolt tõstatatud? Ega vist. Ja väga ebamugav on kui keegi võtab teema üles ja lisaks valitsemisele sunnitakse vastutama. Tuleb hakata vabandusi, õigustusi või hoidku selle eest, vastumeetmeid rakendama. Aga vaja on ju abi ja lahendusi.”

Samas tõdeb keskkonnaameti vee-elustiku peaspetsialist Janek tuusti Maaleht.ee-s, et "talvine ummuksile jäämine on üks looduslikke protsesse, olgugi, et inimese poolt võimendatud. /.../ Elustiku päästmine talvisest hapnikuvaesusest on rohkem humaanne tegevus ja majanduslikku tulu sellisest tegevusest on raske loota. Kes aga tunneb, et tema panus siinkohal on vajalik, võib lumelabida või jääpuuri kaasa võtta ja oma lemmikveekogule suunduda."

Kui ka sinul on sellise käed rüpes pealtvaatamisega kokku puutuda tulnud, anna meile teada kas e-kirja teel veeb@maaleht.ee või loo juures kommentaariruumis.