Kõigil Heiferi projektiga liitunud ja nende kaudu emaslooma saanud peredel lasub kohustus esimene järglane üles kasvatada ja ta uuele Heiferi projektiga liitunule edasi kinkida. See loom peab olema emasjärglane. Kui sünnib täkk, tuleb see noore mära vastu vahetada või loota emaslooma teiselt poegimisringilt, see suureks kasvatada, tiinestada ja edasi kinkida.

"Alles siis võib HPI kaudu emaslooma saanu selle omaks tunnistada, kui järglane on edasi antud," selgitas Heiferi esindaja Eestis Urve Loit Pärnu Postimehele. Ning lisas, et kuigi "heifer" tähendab eesti keeles tiinet mullikat, ei tähenda see, et heategevusse ei kaasataks muid koduloomi. "Mullu käivitus Võrumaal hobuste kõrval näiteks lammaste, kitsede ja veiste projekt, Hiiumaale oleme soetanud lambaid ja küülikuid," märkis Loit.

Koostöös Eesti Hobusekasvatajate Seltsiga on kokku lepitud 12 mära ostmises ja peredesse kinkimises. Kolmest kohalikust hobusetõust on enim kingitud just eesti tõugu hobuseid.

Heiferi heategevusorganisatsioon sai alguse 1940ndatel aastatel Ameerikast farmer Dan Westi ideest kinkida vaestesse peredesse tiineid mullikaid tingimusel, et sündinud vasikas edasi kingitakse. Nüüdseks on programm jõudnud ülemaailmse tuntuseni.