Boskoopis on saastunud piirkonna ümber moodustatud 2 km raadiune puhvertsoon. Kõikidele puhvertsoonis asuvatele puukoolidele on kehtestatud taimede turustamise keeld seni kuni Hollandi Riiklik Taimekaitseteenistus on viinud läbi inspekteerimised ja ettevõte on kantud vastavasse registrisse. Registrit ajakohastatakse pidevalt ja see on kättesaadav aadressil: www.naktuinbouw.nl. Kõik Hollandist pärit kontrollitud taimed peavad olema varustatud taimepassiga.

Peamiseks peremeestaimeks, millega kahjustaja levib on vaher (Acer spp.), harilik hobukastan (Aesculus hippocastanum), lepp (Alnus spp.), kask (Betula spp.), valge pöök (Carpinus spp.), tsitruselised (Citrus spp.), sarapuu (Corylus spp.), tuhkpuu (Cotoneaster spp.), pöök (Fagus spp.), lagerströömia (Lagerstroemia spp.), õunapuu (Malus spp.), plaatan (Platanus spp.), pappel (Populus spp.), pirnipuu (Pyrus spp.), ploomipuu (Prunus spp.), paju (Salix spp.), jalakas (Ulmus spp.).

Nimetatud taimede Hollandist, eriti Boskoopi piirkonnast, Eestisse toimetamisel ja otsmisel tuleb olla tähelepanelik, tuvastada taimede päritolu ja kontrollida ettevõtte registristaatust, pöörata tähelepanu taimepassi olemasolule ja taimede seisundile.

Ohu vähendamiseks saate osutada kaasabi, kontrollides nii käesoleval hooajal kui ka varasematel aastatel sissetoodud peremeestaimi. Sümptomite avastamisel või kahtluse korral palutakse sellest teada anda Põllumajandusameti taimetervise osakonda

Saastumist on võimalik väliselt hinnata kas munemislehtrite, täiskasvanud mardika väljumisavade või käikudest väljasurutud näripuru järgi puidu pinnal, mille põhjal võib kahtlustada vastse olemasolu puidus.