Erandiks on Ida-Virumaa, kus toimub kahepäevane jalgrattamatk Agusalu looduskaitsealale, ja Viljandimaa, kus Riisa rappa matkatakse 22. mail.

Keskkonnaameti keskkonnahariduse osakonna juhataja Maris Kivistiku sõnul algab keskkonnakaitse inimeste suhtumisest. "Tänavuse looduskaitsekuu moto on „Loodus on lähedal": kes saab aru looduse väärtusest, see oskab loodust ka hoida. Ja enne kui minna Pariisi, tuleks ära käia Nuustakul - kõik matkad on suunatud eelkõige vastava piirkonna inimestele, et nad oma kodupaika tunneksid," ütles Kivistik.

Tasuta matkad keskkonnaameti spetsialistide juhendamisel toimuvad tänavu kolmandat aastat. Matkad on varasematel aastatel osutunud päris populaarseteks, eriti just suuremates linnades, kus inimestel napib kokkupuuteid loodusega. Eelmisel aastal osales matkadel ligi pooltuhat inimest.

Lähemalt saab matkadega tutvuda Keskkonnaameti kodulehel asuvas kalendris http://www.keskkonnaamet.ee/uudised-ja-artiklid/matkapaev-21-mail/

24. mail tähistatakse Euroopa kaitsealade päeva. 2010. aasta seisuga on Eestis üle 3500  kaitstava loodusobjekti (kaitse- ja hoiuala, püsielupaiga ja üksikobjekti). Eesti maismaast on kaitsealadega kaetud ligi 1/5 ehk 18% , kaitsealadel elab ligi 30 tuhat inimest. Eesti väikseim kaitseala on park, mis asub Tallinnas Pikal tänaval Hella Hundi vastas ja kannab nime Roheline turg (0,05 hektarit), suurim kaitseala on Lahemaa rahvuspark (üle 72 tuhande hektari).

Käesoleval aastal tähistab Lahemaa rahvuspark 40. sünnipäeva. Juubeliaasta sündmuste info on  Keskkonnaameti kodulehel http://www.keskkonnaamet.ee/lahe/loodus/lahemaa-40/