Alates 29. juulist 2011 ei pea enam esitama Erametsakeskusele kuludokumente (arved ja maksekorraldused), et saada toetust järgmisteks tegevusteks:

1. hooldusraie kuni 30aastases puistus
2. kasvavate puude laasimine
3. metsa uuendamine (va enne 2011. aastat esitatud taotlused ja taimede ostu arved)
4. repellendi soetamine ja kasutamine (va enne 2011. aastat esitatud taotlused, milles kasutatakse töö tegemiseks vabatahtlikku tasustamata tööd)
5. taimehaiguste vastase tõrjevahendi soetamine ja kasutamine (va enne 2011. aastat esitatud taotlused, milles kasutatakse töö tegemiseks vabatahtlikku tasustamata tööd)
6. kahjustatud metsa taastamine (va taimede ostu arved uue kultuuri rajamisel)

Muudatus kehtib ka kõikidele varem rahastamisotsuse saanud taotlustele nende tegevuste osas, mille kohta pole veel dokumente Erametsakeskusele esitatud. Toetuse väljamaksmiseks tuleb esitada Erametsakeskusele vormikohane tehtud tööde kinnitus.

2011. aasta taotlusvoorus, mis eeldatavasti toimub sügisel, saab taotleda toetust eelpool nimetatud töödeks määrustega kindlaksmääratud hektarimaksumuse alusel.

Täpsem info ja vormid on kättesaadavad erametsanduse portaalist www.eramets.ee. Küsimuste korral võib helistada EL toetuste üksuse infotelefonidel 6836059 ja 6836065 või kirjutada metsameede@eramets.ee.