Ometi annavad jahimehed oma seltsi kodulehel nüüd teada, et nii maaomanikud kui loomakasvatajad on nende poole pöördunud ja palunud hulkuvad veised, keda enam karja juurde tagasi tuua pole võimalik, ära küttida. Jäägrid aga loomapidajaid aidata ei saa, sest metsistunud veised ei kuulu kütitavate ulukite hulka ja nende küttimiseks lube välja ei anta.

Hulkuvate kariloomadega tegelemist reguleerib loomatauditõrje seadus, mille kohaselt loetakse koduloom, kes on loomapidaja juurest lahti pääsenud, kes viibib omaniku või looma eest vastutava isiku juuresolekuta väljaspool loomapidajale kuuluvat või tema kasutuses olevat territooriumi ning kelle omanikku ei ole võimalik tuvastada, omanikuta loomaks. Selliste loomade püüdmist, pidamist ja hukkamist korraldab lähtudes loomakaitseseadusest kohalik omavalitsus.

"Kohalikul omavalitsusel on võimalik ka jahimehi mitmesuguste probleemide lahendamisse kaasata, aga see peab olema kajastatud heakorraeeskirjas, mis kindlasti igal omavalitsusel olemas on," arvavad jahimehed.

Kuigi loomapidaja juurest lahti pääsenud kodulooma kinnipüüdmise võib korraldada kohalik omavalitsus, kannab tema püüdmise ja pidamisega seotud kulud siiski loomaomanik.