Maailmameistrivõistlustele sõitva Eesti koondise koosseis selgus juuni viimastel päevadel Pärnus. Eesti meistrivõistlused olid viimaseks võistluseks, mille tulemused läksid koondisepunktide kogumisel arvesse.

Ja kuigi Eesti meistriks tõusis üllatuslikult nooruke Erik Rist, ei saa tema Šveitsis osaleda – samal ajal algab Erikul õppetöö kaugel Malaisisas. Nii lähebki Eestit esindama meie raudvara: 2010. aasta maailmameister ja kaheksakordne Eesti meister Andres Olesk, 2006. aasta meeskondlik maailmameister ja viiekordne Eesti meister Taavi Ehrpais ja raievõistlustel alati kõrgeid kohti saavutanud Sulev Tooming. Juuniorsportlasi esindab Šveitsis Jarro Mihkelson Luua Metsanduskoolist.

Raievõistluste peakorraldaja Mart Kelk Eesti Metsaseltsist hindas lõppevat hooaega põnevaks. „Toimunud võistlused on näidanud, et raiespordis igav ei hakka – nii võitis aprillikuise Kevadkarika staažikas Taavi Ehrpais, kuid Eesti meistrivõistlused hoopiski üllatuslikult Erik Rist. Kes tõusevad poodiumile Hummulis, on lõplikult selge alles võistluse lõppedes. Siiski on usutav, et meie maailmameistrivõistluste koondise liikmed teevad väga häid tulemusi ka Hummulis,“ rääkis Kelk.

Hummuli CUP´i tulemused annavad aimu ka meie koondise potentsiaalist, lisaks Eesti sportlastele võtavad osa ka teiste riikide raiemehed.
„Praegu on Hummulisse tulemas Lisaks Eesti võistlejatele Valgevene ja Soome koondised. Läti ja Leedu raiemehed seekord ei osale, kuna samal ajal toimuvad raievõistlused ka Lätis,“ lisas Kelk.

Lisaks raievõistlustele toimub Hummuli IV looduspäev, kus jagub põnevaid tegemisi ja uudistamist nii suurtele kui väikestele loodussõpradele.

Toimuvad erinevad õpikojad ja töötoad, aimu saab arboristi ametist, viiakse läbi metsanduslikke võistlusi pealtvaatajatele. Nagu raievõistlustele juba omaseks saanud, siis loositakse pealtvaatajate hulgas välja ka Husqvarna mootorsaag. Päeva lõpetab kontserdiga Birgit Varjun Band.