TrioBrake´ks kutsutav tehnoloogia võimaldab sae lõikeketi peatada kolmel moel: vasaku käega, lükates käepidet endast eemale, parema käega, tõstes rannet või siis peatub lõikekett sae tagasilöögi korral või inertsjõu mõjul automaatselt.

„Vähem kogenud saekasutajad aktiveerivad ketipiduri sageli nii, et püüavad suruda parema käega eesmist ketipiduri hooba, kuid võib juhtuda, et käsi liigub hoovast mööda ning satub niiviisi töötavale saeketile ohtlikult lähedale. Sellist ketipiduri aktiveerimise viisi peaks kindlasti vältima,” ütles Husqvarna Eesti OÜ juht Jaanus Vahesalu. Lisaks on nüüd parema käe juures asuva hoova kasutamine ergonoomilisem, sest töötaja teeb vähem liigseid liigutusi.

TrioBrake aitab näiteks maas lebava palgi saagimisel hoida õiget tööasendit, mis säästab selga ja hoiab ära võimaliku saega maasse või mis veel hullem, jalga lõikamise. Vale tööasendi puhul lülitab TrioBrake saeketi lihtsalt välja.

„TrioBrake saag “räägib” selle kasutajaga — kui pidur rakendub, siis järelikult on saega töötaja teinud mõne vale liigutuse või kasutanud valesid töövõtteid. See on eriti kasulik nendele inimestele, kes saagi harva kasutavad, saevad näiteks kodus ahjupuid,” selgitas Vahesalu.
Professionaalsele metsamehe elu teeb TrioBrake sõna otseses mõttes kergemaks näiteks laasimisel, kus ketipiduri aktiveerimiseks ei pea enam saagi laasitavalt puult üles tõstma, vaid saab parema randme liigutusega piduri aktiveerida ning seejärel segavad oksad eemaldada.
„Kindlasti on professionaali jaoks oluline turvalisus ja ohutus, sest kui töötatakse saega iga päev, siis kipub inimene muutuma lohakaks ning õnnetus on kiire tulema,” rääkis Vahesalu.

Ka on professionaalidel Triobrake´st abi nn aeglase tagasilöögi puhul — tehnoloogia lülitab saeketi automaatselt välja.
Triobrake lahendus on unikaalne ning ühelgi teisel saetootjal seda ei ole.