Esimene osa numbrist on seotud organisatsiooniga, kes hobusele UELN numbri omistab ning teine osa konkreetse hobusega.

Esimesed kolm numbrit 15-st on tõuraamatu asukoha maa kood (Eestil 233), järgmised kolm aretusühingu kood (näiteks Eesti Sporthobuste Kasvatajate Seltsil 001).

UELN numbri teine osa koosneb üheksast tähemärgist ning võib põhimõtteliselt sisaldada nii tähti kui numbreid. Aretusühingu koodile järgnev kahekohaline tähis märgib hobuse sünniaastat (möödunud aastal sündinud varssadel 08). Punkt selle järel tähendab, et varsa sünd registreeriti aretusühingus õigeaegselt. Hilinenult registreeritutel on punkti asemel 0.

Järgnevad kolm numbrit tähistavad sünnijärjekorranumbrit, viimased kolm aga tõuraamatu sektsioone. Eesti sporthobuste tõuraamatus on sektsioone näiteks kaheksa: 111 sporthobuste peatõuraamat, 011 sporthobuste tõuraamat, 001 sporthobuste eeltõuraamat, 000 sporthobuste tõuraamatu lisasektsioon, 222 ratsaponide peatõuraamat, 022 ratsaponide tõuraamat, 002 ratsaponide eeltõuraamat, 000 ratsaponide tõuraamatu lisasektsioon). Tõuraamatutesse mittekuuluvad hobused saavad alati aastaarvu järel tähiseks 0, ning viimased kolm numbrit märgitakse neile nullidega - 000.

Hobuse passi kaanel on kirjas ka hobuse nimed, neid võib tal elu jooksul olla mitu. Kuid esimene nimi ehk algnimi on selline, mida mingil juhul muuta ei saa.