Suurbritannia Bristoli ülikooli teadlased lahustasid kloori ja broomi ioone sisaldavas vees rauaosakesi, mis tekitas seebiosakestes metalse keskme, muutes nad magnetväljaga mõjutatavaks. Broomi ja kloori leidub kodukeemias, näiteks suuvees ja riidepuhastusvahendis.

Uue seebi katsetamiseks kallasid teadlased selle katseklaasi, lisades vett ja õlisarnast ollust, millest moodustusid ülemised vedelikukihid. Magneti kasutamine võimaldas neil ületada nii gravitatsioonijõudu kui pindpinevust, et saada pealmiste kihtide all olev seep katseklaasist kätte.

Katse näitas, et magneetuvad seebid on vedelikusegudest palju kergemini eemaldatavad ning seetõttu saaks neid kasutada naftareostuse ja teiste sarnaste keskkonnaõnnetuste tagajärgede likvideerimisel, kus on tõstatunud küsimus praegu kasutatavate puhastusainete keskkonnasõbralikkusest. Magneetuvat seepi on pärast puhastustööde lõppu kerge kokku koguda, mis võimaldab vähendada keskkonnamõju.

Lisaks oleks sellistel seepidel erinevaid kasutusviise ka tööstuses, sest nende omadusi, nagu elektrijuhtivust või sulamistemperaturi, saab magnetvälja sisse või välja lülitades vastavalt vajadusele muuta. Tavaliselt kasutatakse selliste omaduste muutmiseks elektrivoolu või aine pH-taseme, temperatuuri ja rõhu muutmist, mis teeb muutused aga pöördumatuks.

Uurimus ilmus ajakirjas Angewandte Chemie.