Et aidata klientidel lemmikloomade ostmisel eetilisi ja turvalisi valikuid teha, paneb PAAG lähiajal kokku nimekirja neist veebisaitidest, kes nõudeid järgivad.

"Kuigi me teame, et loomade müük interneti vahendusel on tavaline, on siiski pisut šokeeriv teada saada, et iga päev on Inglismaa erinevatele veebisaitidel üleval 100-120 000 loomamüügikuulutust," ütles portaalile Horse and Country PAAG juht Clarissa Baldwin."Me oleme leidnud mõned tõesti kohutavad näited, kus looma heaolu on müüja poolt viimasele kohale jäetud. Iga päev kuuleme inimestelt juhtumitest, et nad on ostnud interneti vahendusel looma, kes on kas haigeks jäänud või surnud peatselt pärast ostmist," selgitas Baldwin.

Näidetena tõi ta kuulutused, millega üritati sebra ja eesli ristandit vahedada mootorratta vastu ja pakuti tasuta uude kodusse poolpimedat poni.

"Sellised kuulutused on ohtlikult segadusseajavad ning lõpevad sageli loomade jaoks ebasobivate kodudega, kus nende tulevane heaolu on suure riski all," rääkis Briti Sinise Risti esindaja Kath Urwin.

"Hobused ja ponid on suured loomad, neid on kulukas pidada ning nad vajavad spetsiaalseid rajatisi, teadmiste ja kogemustega inimesi. On ebaeetiline kohelda neid nagu odavat või isegi äraviskamisele kuuluvat tarbeeset, nagu paljud neist kuulutustest seda teevad."

PAAG loodab, et uued standardid aitava veebisaitide omanikel põhimõttelagedate ja südametunnistuseta loomamüüjate kuulutused välja filtreerida ja neid mitte avaldada.