Farmi loomist on kavandatud juba kaks aastat, eeskuju on võetud nii USAs kui Saudi Araabias asuvatest samalaadsetest ettevõtetest. Farmi on planeeritud tuua 8100 lehma, kes hakkaks tootma umbes 250 000 liitrit piima päevas. Töökohti lubatakse luua 85.

Peamiselt kardavad kohalikud elanikud, et loomi ei kohelda superfarmis hästi ning et tegemist saab olema millegi nuumafarmilaadsega. Samuti kardetakse farmist lähtuvat ohtu keskkonnale.

Farmi loojaid nõustav konsultant Graeme Surtees aga selgitab vastupidist – farmis saab loomade heaolu tase olema kõrgem kui UK-s eales nähtud.

Loomade suure arvu dikteerivad kaks hiiglaslikku pöörlevat lüpsiplatsi, kummagi lüpsivõimsuseks 4 500 lehma ööpäevas. Loomad plaanitakse importida mandri-Euroopast mullikatena ning asustada uude lauta 500 pealiste partiidena. Seega kuluks loomade maksimaalse arvu saavutamiseks mitu aastat.

Loomad hakkavad ööpäevaringselt laudas elama. Kuna see pole Inglismaal väga levinud, ei mõista paljud kohalikud asja võimalikkust.

Laudas kasutataks aluspanuna sügavat liivakihti, mida vastavalt vajadusele eemaldatakse, puhastatakse ja läbi pestakse. Liiva kuivatamiseks planeeritakse kasutada jäätmete taaskasutamisest tekkivat soojust.

Farmi juurde rajatakse ka anaeroobne (ilma hapniku juurdevooluvajaduseta) kompostimisväljak, mis minimiseerib võimalikud eralduvad lõhnad.

Sööt varutakse loomadele koostöös kohalike farmeritega. Söödaratsioon (lutsern, mais, suhkrupeet) on koostatud selliselt, et atmosfääri eralduvat metaani tekiks võimalikult vähe.

Mingit tulemuseesmärki väljalüpsi osas seatud ei ole, kuid loodetakse, et 10 000 liitrit laktatsiooni kohta on saavutatav. Piima hakkavad iga päev ära vedama 25 tankautot.

Farmi rajamine läheb maksma umbes 50 mln naelsterlingit. Oma otsuse lubada selle rajamist või mitte peavad kohalikud võimuorganid avalikustama 3. maiks.