Toetuse maksimaalne suurus on taotleja kohta 500 000 eurot Maaelu arengukava rahastusperioodi 2014-2020 jooksul kokku, kuid piirmäär sõltub ka kavandatavast investeeringust. 0,5 miljoni eurone toetus määrati 13 ettevõtjale. Suurimaid toetusi kasutatakse viljakuivatite ja –hoidlate ehitamiseks ja seadmetega varustamiseks, samuti loomakasvatushoonete ehitamiseks ja juurdepääsutee rajamiseks. Paljud ettevõtjad kasutavad toetust mitmesuguse tehnika ja seadmete soetamiseks.

Üldjuhul antakse toetust kuni 40% toetatava tegevuse abikõlbliku kulu maksumusest, traktorite ostmisel on toetus kuni 30%. Toetuse määr on kuni 5% suurem, kui toetust taotleb noor ettevõtja vanuses kuni 40 a või põllumajandustootjaid ühendav tootjarühm.

Käesoleva taotlusvooru eelarve 24 mln eurot jaguneb ning taotlusi hinnati paremusjärjestuse alusel eraldi neljas valdkonnas: piimatootmine, loomakasvatus (v.a piimatootmine ja mesindus), teravilja-õliseemnete-valgurikaste taimede kasvatus ning muude põllumajandussaaduste tootmine (sh mesindus).

482 ettevõtjat taotlesid toetust kokku 53,5 mln eurot. Suurimaks kujunes konkurents teravilja jt kultuuride valdkonnas, kus esitati 262 taotlust 26,8 mln euro saamiseks ja 43 ettevõtjale määrati toetusi 5,9 mln eurot.

Kahjuks tuli taotluste menetlemise lõppjärgus ilmsiks kahetsusväärne viga, mis puudutab üheksat toetust taotlenud ja määramiotsuse saanud klienti. Infotehnoloogilise menetlussüsteemi kasutamisel tekkinud vea tõttu määras PRIA ekslikult toetusi 983 704 euro võrra üle piimandusvaldkonna eelarveks kinnitatud summa. Seetõttu tuleb üheksa määramisotsust tagasiulatuvalt kehtetuks tunnistada. PRIA on kõigi nende klientidega individuaalselt suhelnud, olukorda selgitanud ja vabandanud.

MAK 2014-2020 meetme “Investeeringud põllumajandusettevõtete tulemuslikkuse parandamiseks” eelarve kogu perioodiks on 146 miljonit eurot. Kahes esimeses voorus määrati 423 ettevõtjale kokku 51,2 mln eurot toetust, millest on praeguseks välja makstud 8,9 mln eurot. Järgmine taotlusvoor on planeeritud 2016.a detsembrikuusse ning toetuste eelarveks on kinnitatud 22,5 mln eurot.