Küttimisandmete aruandest selgub, et kõige paremini on küttimine edenenud Saaremaal, kus küttimismahust on täidetud juba 83%. Kõige tagasihoidlikumalt on kütitud Võru-, Viljandi- ja Põlvamaal, kus limiidist on täidetud 33-39%. Surnud metssigu on leitud kõige rohkem Viljandi-, Tartu- ja Põlvamaalt vastavalt 197, 173 ning 155 isendit.

Emiste küttimise osakaal on tõusnud 48%-ni. Eelmisel jahindusaastal oli emiste osakaal 45% täiskasvanud isendite hulgast, mistõttu sel hooajal tuleb kiita jahimehi, kes mõistavad sigade arvukuse vähendamise tõsidust. Küttimismahtude realiseerimise tulemusena oodatakse, et kevadel 2016 oleks sigade asustustihedus 3 isendit/1000 ha kohta. Küttimisstruktuurist ja -mahust kinnipidamine on vajalik selleks, et oleks võimalik langetada metssigade arvukust kiires tempos ning seeläbi tagada katku hääbumine looduses ning vältida edasist majanduslikku kahju.

Küttimismahtude täitmise jälgimist ja jahimeestele pandava ülesande ajakohastamist teostab keskkonnaamet koostöös keskkonnainspektsiooni ja veterinaar- ja toiduametiga. Metssigade küttimisandmete aruanded avaldatakse igakuiselt keskkonnaameti kodulehel.