Lind toimetab suurel põllul koos ülejäänud vähemalt 100-pealise kiivitajate kambaga. Võimalik, et ta on juba mõnda aega kohal olnud, aga nägema juhtusin teda alles täna, kui peatusin, et vaadata noorte kiivitajate lendamist.

Eesti Maaülikooli ornitoloog Hannes Pehlak märkis, et stepikiivitaja on üks kaheksast maailma kõige enam ohustatud kahlajast (IUCN staatus Critically Endangered). Pesitseb Põhja-Kasahstani ja Lõuna-Venemaa stepivööndi rohumaadel, talvitub Sudaanis, väike osa Loode-Indias, Pakistanis ja Araabia poolsaarel.

Arvukus on 1930ndatega võrreldes kukkunud ca 4-5 korda, praegune hinnang 3200-11000 isendit. "Languse põhjus ilmselt steppide ülesharimine ning allesjäänute ülekarjatamine," märkis Pehlak. "Võib-olla ka kliimamuutus, mis muudab sobivaimad elupaigad liiga kuivaks ja sunnib kasutama suboptimaalseid nagu jõeluhad ja limaanid. Väga tõsine oht on küttimine rändeteel Lähis-Ida piirkonnas."

Eesti Ornitoloogiaühingu nõukogu aseesimees Margus Otsa sõnul on käesoleval aastal Eestile leitud juba 4 uut linnuliiki.
Stepikiivitaja on Eesti 379. liik.