NERM 2013 (Northern European Regional Meeting) hüüdlauseks on "Uus mets, uus elu!" ning seoses sellega käsitletakse selle aasta kohtumisel metsauuendamise ja taasmetsastamise temaatikat.

„Ettevõtmisel esitlevad 12 riigi ülikoolide esindusmeeskonnad lühiartikleid sellest, kuidas toimub metsauuendamine nende riigis ning kuidas propageeritakse taasmetsastamist riiklikult või erasektori poolt,“ lisas Purret.

Nädala jooksul saavad külalised lisaks kuulata ettekandeid nii Riigimetsa Majandamise Keskuse kui Erametsakeskuse esindajatelt, tutvuda rabade, kaevanduse, karjääride taasmetsastamise alade, matkaradade ning paljude muude Eesti metsandust ilmestavate objektidega. „Põhja-Eestist Sagadist liiguvad külalised Järvselja suunas ning lõpp-punktiks on Eesti Maaülikool ja Tartu.“

Eestis teistkordselt toimuvat NERM 2013 Estonia kohtumist toetavad Keskkonnainvesteeringute Keskus, Riigimetsa Majandamise Keskus, samuti Eesti Maaülikooli metsandus- ja maaehitusinstituut, Järvselja õppe- ja katsemetskond ning Vara Saeveski, Purutuli ja A. Le Coq.