Nuum kestab keskmiselt 220-240 päeva. Arvestatakse, et seitse naela sööta toodab ühe naela juurdekasvu.

Söödaratsioonide koostamisel kasutakse ülikoolide abi. Kaalumajas segatakse söödad vastavalt retseptidele. Söödamikser on täielikult automatiseeritud, mikseri luugid avatakse ja suletakse GPS seadme abil.

Söötade tootmisel ja mineraalainete lisamisel kasutatakse "mikrobeefi“, mis doseerib söödalisandeid väga täpselt. Erinevatele vanuserühmadele koostatakse erinevad söödaratsioonid.

Farmeritel on võimalik osta nuumamist ka teenusena.

Sorteerimisjaamas kaalutakse loomi iga 70 päeva järel. Parimat juurdekasvu annavad aberdiini ja limusiini ristandid. Söödaväärindus on parim loomadel, kelle aberdiin-anguse veresus on vähemalt 50%. Nende liha läheb müüki aberdiin-anguse kaubamärgi alla.

80-90% nuumaloomade lihast turustatakse USA-sse. Saadav kasum ühe looma kohta on 20-40 Kanada dollarit (CAD).

Nuumakompleksi kasutuses on 15 000 aakrit maad, millel kasvatakse teravilja, samuti toodetakse heina ja silo – 20% söödast toodetakse ise.

60% loomadest on kasvatatud ilma hormoonideta. Tarbijanõudlus hormoonivaba liha järgi järjest kasvab ja 10 aasta pärast hormoone enam ei kasutata. Hormoonideta lihatootmine on aga 20% kallim.

Farmis tehakse ka nuumakatseid (20 looma aedikus), lisaks kontrollrühmad. Nende uurimuste tulemusi ostavad ülikoolid ja ravimifirmad.

Pikamel saab lihaveisekasvatajate reisist Kanadasse lugeda Eesti Lihaveisekasvatajate Seltsi kodulehelt.