Oluliselt kahandab palavus pudulojuste söögiisu, mistõttu kuuma suvega võtavad lambad kaalust alla, ehkki otseselt näljas nad ei ole. Tavapäraselt pühendavad karjamaal asuvad lambad söömisele 18 tundi ööpäevast, aga praegu näksivad nad rohtu põhiliselt päikseloojangul ja varahommikul kella 4-5 ajal ning päeva jooksul teevad karjamaal ehk ühe söömaringi. Suurt tüli tekitavad lammastele parmud, kes neid kõhu alt naksavad ja loomadele valu teevad.

Roberta Erelt Kõinastu saarelt rääkis, et nende lihaveised ja hobused söövad kuumaga palju vähem, kuid tulenevalt suuremast kehamassist minestama ei kipu. “Söövad hommikul ja õhtupoole, kui jahedamaks läheb. Keset päeva nad magavad liivavallide peal,” rääkis Erelt. “Meie loomad on praegu keset merd leetükkide peal ja saavad ennast jalgupidi vees jahutada. Meil tunnevad nad küll ennast nagu paradiisis,” lisas ta.

Veterinaar Mihkel Käärid kinnitusel kuumarabandusega seoses ühtegi väljakutset ta loomaomanikelt saanud ei ole.

Koit Kulli sõnul on kuumadel ilmadel ja päikesekiirgusel siiski üks väga positiive külg. Päikese UV-kiirgus hävitab ära väga palju igasuguseid loomadele kahjulikke baktereid ja parasiite, mida maastikus ja mullastikus leidub. Seevastu vihmased ja niisked suved on nende erinevate haigusetekitajate kasvulava.