Täiesti lubamatu on jätta loom tunniks-paariks kaubanduskeskuse ukse taha ootama. Samuti ei või jätta lühikarvalisi koeri pikemaks ajaks autosse, sest seisva auto salongi temperatuur langeb minutitega õuetemperatuuriga samale tasemele.

Poolpika karvaga või pikakarvalised koerad kannatavad õuesolekut pikemalt.

Lisaks lühikarvalistele koertele ei kannata külma ka kassid. Loomakaitsjad paluvad hoida kassid toas. Hulkuvat kassi märgates soovitavad nad ühendust võtta lähima loomade varjupaigaga või kohaliku omavalitsusega.

„Kuna varjupaik suudab majutada vaid piiratud arvu loomi, siis kutsume inimesi vastutulelikkusele eriti kodutute kasside suhtes, lubades nad trepikotta, keldrisse või oma koju ajutiselt varju,“ teatas Eesti Loomakaitse Selts.

Õues elaval koeral peab halbade ilmaolude eest varjumiseks olema maapinnast mõned cm kõrgemale tõstetud kuut. Parimaks lisasoojustuseks kuudi põhjas on põhk, kuna see ei niisku nii kergesti kui riie või hein. Kuudi sissepääsuava võib katta riidega.

Loomadele, kes viibivad õues, soovitab Eesti Loomakaitse Selts söögiks anda kuivtoitu, sest konservid jms külmuvad kiiresti. Kindlasti tuleb jälgida, et vesi koera joogikausis ei oleks jäätunud.