Advokaadibüroo GLIMSTEDT advokaadi Mirjam Vili sõnul peavad ettevõtted keskkonnasäästlikkust üha olulisemaks ja on konkurentsivõimelisema majanduse nimel avatud koostööle. „On oluline, et ettevõtjad oleksid teadlikud nii Euroopa Liidu kui Eesti keskkonnanõuetest ja oskaksid oma tegevust vastavalt sellele juhtida. Pikas perspektiivis on konkurentsivõimeline see ettevõtja, 
kes juba praegu oskab nende keskkonnanõuetega oma tegevuses arvestada,“ ütles Mirjam Vili.

„Keskkonnanõuded mõjutavad üha suuremal määral põllumajandus- ja toidusektori ettevõtete majandustegevust. Põllumajandus-Kaubanduskojal on seni olnud eelkõige jõudu osaleda mahuka Euroopa Liidu ühise põllumajanduspoliitika kujundamisel ja rakendamisel, kuid meie ettevõtete
majanduslik edu sõltub üha enam teadlikkusest keskkonnaõiguse valdkonnas,“ selgitas koostöölepingu sõlmimise vajadust EPKK juhataja Roomet Sõrmus.

„Viimasel ajal on täheldatav ettevõtjate valmidus panustada rohkem ühiskonna arengusse ja keskkonnahoidu. Enamasti sõlmitakse vastavaid ühiste kavatsuste protokolle ja vaba tahte lepinguid riigi ning suuremate saastajate vahel. Ettevõtete ja erialaliitude ühised koostöölepped on aga Eestis seni olnud haruldased,“ ütles Vili.

Vili sõnul võimaldab koostöö kaasa aidata loodussäästlikuma ja konkurentsivõimelisema majanduse arengule Eestis, mille tulemusel väheneb ettevõtlusest tulenev keskkonnamõju ning on tagatud ühiskonna säästev areng.

Advokaadibüroo GLIMSTEDT on sarnase ühiste kavatsuste protokolli sõlminud 2013. aasta juulis ka Eesti Keskkonnajuhtimise Assotsiatsiooniga (EKJA), mille kohaselt on läbi viidud keskkonnaõiguse koolitusi ja töötatud välja keskkonnaõiguse alaseid projekte.