Dr White kirjeldab I tüüpi ketoosi kui tüüpiliselt kliinilist haigust, mis ilmneb kolm kuni kuus nädalat pärast poegimist ehk umbes samal ajal, kui lehm saavutab maksimaalse piimatoodangu. Üldjuhul on need kõrgetoodangulised loomad, kes küllaltki lühikese ajaga kaotavad märgatavalt kehamassi, kuna kasutavad piima tootmiseks organismi rasva- ehk energiavaru.

II tüüpi ketoosi põdevad loomad on aga sageli ülesöödetud ja kinnisperioodil ning poegimise ajal liiga heas toitumuses. Ketoos tekib neil pärast poegimist esimese kahe nädala jooksul ning võib kulgeda sellisel kujul või areneda kliiniliseks ketoosiks.

Dr White`i uurimistöö näitab, et need kaks ketoosi tüüpi mõjutavad lehma ainevahetust erinevalt ja seepärast on oluline ravida lehmi vastavalt sellele, mida nende organism vajab.

Kuidas ketoosi erinevaid tüüpe ravida ja vältide, sellest loe pikemalt Jõudluskontrolli Keskuse kodulehelt.