Näiteks käib jutt ELi metsanduse strateegiast, ELi puidumäärusest, metsandusest kui UNECE (ÜRO Euroopa majanduskomisjon) ja FAO rohelise majanduse osast jne.

Ühtlasi rõhutatakse metsanduse jätkusuutlikkuse tähtsust ja metsade keskkonnahoidlikku rolli, seda, et inimesed peaks metsandusest rohkem teadma.

Nüüd kui uus tähtpäev ukse ees, kõneldakse Euroopas ka sellest, et taas on tulemas Euroopa metsanädal, mis seekord on detsembris. 9.–13. detsembrini kestva nädala kesksed ettevõtmised leiavad aset Soomes Rovaniemis.

Soome ajakirjanduse järgi on soomlased niisuguse valiku üle rõõmsad, kuna see annab võimaluse oma metsandust paremini tutvustada. Brüsseli koridorides tuleb metsariikidel tihti palju vaeva näha, et maailma metsade saatuse üle muretsevatele ametnikele selgeks teha, kuidas elu käib metsarikkas riigis.

Samal ajal on Rovaniemis ÜRO organisatsioonide, FAO Euroopa metsanduskomisjoni ja Euroopa majanduskomisjoni ühisistung.

Juba praeguseks on Rova­niemi hotellid metsanädala ajaks ära broneeritud ja piirkonna turismiettevõtjad planeerivad, mida kõike veel võiks pakkuda, et seda suurt huvi võimalikult hästi ära kasutada.

Kevad algab tänavu 20. märtsil kell 13.02.

21. märtsist algab Eesti Metsaseltsi metsaartiklite konkurss, mida korraldatakse koostöös Maalehega. Konkureerida saavad kirjutised, mis Eesti ajalehtedes ilmuvad ja konkurss kestab 30. novembrini.

Meeldetuletuseks, et samal ajal ootab Metsaleht meenutusi muutlikust metsandusest taasiseseisvunud Eesti algusaastakümnetel. See üleskutse, mis ilmus jaanuari Metsalehes, ei ole tähtaegadega seotud.