Kevaded on erinevad ning optimaalne aeg mullaharimiseks ja külviks sõltub mulla niiskusest, õhutemperatuurist ja paljust muust. Kui kevadkülv hilineb võrreldes optimaalsega kasvõi mõne päeva, on lootus aastasest tööst kasumit teenida väga väike, kuid võib lõppeda ka negatiivse majandustulemusega, sõltuvalt hilinenud päevade arvust.

Nurm selgitas, et kuna taludes tehakse lõviosa tööst pereliikmete poolt, pole mõeldav ka vairant, et kevadtööde ajaks palgatakse võõrtööjõudu väljastpoolt talu. "Eelpoolöeldule tuginedes peaks olema selge, et taluperemehe (talupereliikme) kevadisel ajal õppustele kutsumine tähendab antud taluperele olulist sissetulekute kaotust ja probleeme talu majandamisel kogu järgnevaks aastaks."

Talupidajate kesliidu esindaja kinnitab, et talupidajatel ei ole midagi kordusõppuste vastu. Nad on nõus täitma oma kohustusi mõnel muul, neile sobival ajal.

Möödunud aastal jõustunud rahuaja riigikaitse seadus, sätestab, et kaitseväe juhataja või tema volitatud isik võib vabastada ajavahemikul 1. aprillist kuni 1. juunini toimuvast lisaõppekogunemisest füüsilise isiku, kes tegeleb Euroopa Liidu toimimise lepingu I lisas loetletud põllumajandustoodete, välja arvatud kalandustoodete tootmisega, kui:
1) isikul on lisaõppekogunemise toimumise ajal reaalne vajadus osaleda Eestis põllumajandustöödel ja
2) lisaõppekogunemisel osalemine võib põhjustada ohu isiku põllumajandustootmise jätkamisele.