„Kuna nägemused Kevili arengust ja tulevikust on minul viimasel ajal erinevad Kevili nõukogust, siis on minu aeg selles ettevõttes läbi saamas ning kümnes aprill jääb minu viimaseks tööpäevaks Kevilis,“ annab Linnutaja teada.

Kevili nõukogu esimees Jaak Läänemets kinnitab, et nii see on ning et uusi kandidaate kaaluti põhjalikult. Konkurssi välja ei kuulutatud, kuna sellise kogumi juhtimiseks nagu Kevili, on vaja kindlate teadmiste ja oskustega inimest. Üks, kellele ettepanek tehti, oligi Meelis Annus.

„Kohtusime Meelis Annusega, tundus, et meie nägemustes on palju ühist ning sellepärast talle ettepaneku tegimegi,“ ütleb Läänemets.

Meelis Annus selgitab, et nõukogu tegi talle pakkumise, huvi oli mõlemapoolne ja leping sai allkirja.

Mees on praegu ise küll puhkusel, ent on uue väljakutse eel elevil: „Mul on võimalus hakata juhtima üht Eesti edukamat põllumeeste ühistut ning pangakogemused aitavad kindlasti seda edendada,“ loodab ta. „Eks käed viljaseks on saanud ennegi teha – oleme nõukogu liikmetega koos äri teinud, oleme koos valinud põllumajanduse tippjuhti, olen põllumeestele palju esinemas käinud – nii et tunnen tulevast tööpõldu päris hästi.“

Annuse hinnangul on Kevili seis tugev ja sellelt aluselt on hea edasi minna.

Pangakogemused on Kevilile olulised ka seepärast, et möödunud kevadel asutas ühistu oma raharingluse fondi, et vajadusel oma sadakonda liiget toetada.

„Fond tekib nii, et üks osa müügitulust suunatakse ringlusfondi. Fond tekitatakse käibevahendite jaoks ja osamaksed makstakse liikmetele välja viie aasta pärast. Ühistu liikmed saavad ise otsustada, mida selle fondiga teha,“ selgitas Linnutaja toona.

Oma eelkäija kohta ütleb Meelis Annus, et Linnutaja on tubli mees, kelle ajal on ühistu kõvasti edasi arenenud.