Päeva kodulehelt saab vaadata ning valida, kuhu külla sõita. Kodulehele jõudmiseks kliki ülalpool oleval kaardil (ei pruugi töökorras olla) või sellel kaardil:

Bussireisidele registreerumine algas 12. juulil sealsamas veebilehel, sealt leiab ka busside täpsed marsruudid ning tasuta piletide hankimise tingimused.

Taludesse on võimalik kohale jõuda ka Elroni rongide ning ELMO Rent elektri- ja hübriidautodega.

Paberkaardid osalevate talude andmetega on saadaval Alexela suuremates tanklapoodides, Rimi „Talu toidab” lettides, turismiinfopunktides ja maaeluministeeriumi valvelauas.

Tallu sõitmisel on kõigile abiks NaviCupi mobiilirakendus.

Tänavu osaleb avatud talude päeval 296 talu ja põllumajandustootmist.

Esimene avatud talude päev toimus 2015. aastal, kui oma uksed avas külastajatele 147 talu ja põllumajandustootmist ning taludesse tehti ligikaudu 45 000 külastust. 2016. aastal osales 234 talu ja tehti ligikaudu 85 000 külastust. 2017. aastal külastati 280 talu, põllumajandustootjat ja maaettevõtet üle 120 000 korra.

Avatud talude päeva korraldavad maaeluministeerium, nüüdseks Põllumajandusuuringute Keskusega liitunud Maamajanduse Infokeskus, Eesti Põllumajandus-Kaubanduskoda ning Eestimaa Talupidajate Keskliit. Korraldamisse on kaasatud ka kohalikud Leader-tegevusgrupid ja Eesti Külaliikumine Kodukant.

Avatud talude päeva korraldamist rahastatakse Eesti maaelu arengukavast 2014–2020 ja Euroopa Maaelu Arengu Põllumajandusfondist.