Projekti eesmärgiks oli kuni viieteistkümne suurema piimafarmi kaasamine, neile sigimisalase nõuandeteenuse osutamine ning välisfirmast soetatud aretusmaterjali kasutamine.

"Iga farm peab siiski suutma igapäevaste juhtimisküsimustega, sh sigimist puudutavate küsimuste lahendamisega ise toime tulla. Seda ei saa pakkuda kolmandad isikud läbi tasulise nõuandetegevuse," oli ETKÜ nõukogu seisukoht.

Eestis kasutusel olev geneetiline materjal ei piira meie karja toodanguvõime realiseerumist. Farmeritele sisendeid müüvatelt ettevõtetelt on võimalik saada tasuta nõuandeid ning osaleda nende poolt korraldatavatel koolitustel. Piimafarmerite teadlikkus on aastatega kasvanud, avanenud on võimalused uute teadmiste ning kogemuste saamiseks kogu maailmast.

Samuti leidis nõukogu, et üleriigiline aretusorganisatsioon ei saa eelistada pelgalt üht Eesti turul tegutsevat ettevõtet (AS Remedium - toim), seades sellega ohtu koostöösuhted teistega. ETKÜ liikmed kasutavad väga mitmete veterinaarravimeid ning loomakasvatuseks vajalike sisendeid pakkuvate ettevõtete tooteid ja teenuseid.

Ka eraõigusliku välisaretusfirma eelistamisega võib kaasneda tagasilööke suhtlemisel teiste riikide aretusettevõtetega. ETKÜ lävib täna üle maailma erinevate partnerorganisatsioonidega, tagades sel moel veisekasvatajatele parima aretusmaterjali kättesaadavuse ning soodsaima hinna.

ETKÜ-l Alta Geneticsiga pikaajaline, juba 1996. aastal alanud meeldiv koostöö, mida jätkatakse senises vormis.