Üks lähikonnas elav Hiiumaa talunik ütles Maalehele, et teade õnnetusest on levinud ja tema teada hukkus naine looma jalgade all. Taluniku sõnul oli tegemist kogenud loomapidajaga, kes siiani on kasvatanud peamiselt lambaid, kuid nüüd hakanud ka veiseid pidama. Kuigi loomadega juhtub ikka üht-teist on tema sõnul nii ränk õnnetus erakordselt harvaesinev ning väga traagiline.

Loomi laaditi autole, mis pidi nad viima Märjamaa lihatööstusesse. Lihatööstusest ja autofirmast õnnetuse kohta kommentaare ei jagata.

Politseis on juhtunu registreeritud õnnetusena. "Asjaga tegeleb tööinspektsioon," sõnas politsei- ja piirivalveameti Lääne prefektuuri kommunikatsioonispetsialist Kaja Grak.

Tööinspektsiooni teabeosakonna juhataja Kristel Plangi sõnul pole aga veel selge, kas tegemist oli üldse tööõnnetusega. "Meie inspektor alles uurib asja ning praegu ei ole midagi kindlat teada, ka õnnetuse asjaolusid mitte," sõnas Plangi.

Maalehele teadaolevalt oli hukkunu füüsilisest isikust ettevõtja ehk FIE. Kas küsimus õnnetuse tööõnnetusena klassifitseerimiseks sõltub sellest, küsis Maaleht Plangilt. "Jah, ka see on küsimus, kuid kõik vajab veel täpset uurimist," vastas ametnik.

Kui ettevõtja on FIE ja teeb tööd individuaalselt, siis temaga juhtunut ei loeta töötervishoiu ja tööohutuse seaduse mõistes tööõnnetuseks, selgitas Maalehele 2014. aasta mais tööinspektsiooni töökeskkonna osakonna juhataja Rein Reisberg, kui kommenteeris Esko talu peremehe ja juustumeistri Vello Eensalu hukkumist.