Maaelu eestvedajatele anti pidulikult Maarahva V Kongressi poolt Tauno Kangro valmistatud tänumedalid „Maarahva kongress tänab".

Tunnustus anti neljateistkümnes kategoorias.

Maarahva kongress tunnustas tänumedaliga:

Õpetaja - Daina Pärt, Roosna-Alliku Põhikooli direktor

Kultuurikandja - Virve-Elfriide Köster, keda tuntakse Kihnu Virve nime all. Virve on tutvustanud Kihnu saart ja kohalikku kultuuri tervele Eestile ning hoidnud seda au sees.

Külavanem - Enn Sarv, Tuhalaane küla sädeinimene.

Põllumees - Taso Veere, OÜ Peetri Põld ja Piim juht ning olnud Kareda valla suurim põllumajandusettevõtja, andes tööd kohalikele inimestele.

Omavalitsustegelane - Ivar Tedrema, Kambja vallavanem, kes on pälvinud Kambja valla rahva pikaajalise usalduse ja poolehoiu.

Ajakirjanik - Peeter Ernits, kes on olnud pikki aastaid nii ajalehe „Maaleht" peatoimetaja kui selle asetäitja ning Eesti ajakirjanike liidu esimees.

Metsamees - Kaarel Tiganik, metsa eest võitleja. Samuti on ta aidanud läbi viia mitmeid üritusi, et tõsta noorte huvi looduse vastu ja väärtustada looduslähedast elustiili.

Ajaloolane - Arvo Sirendi, kes on uurinud Eesti põllumajanduse ajalugu ning tänu tema eestvedamisele on see nüüd ka üles täheldatud.

Ettevõtja - Rudo Puks. Viljandimaal asuva Kopra turismitalu peremees. Ta on loonud talu ning teinud sellest armastatud maalähedase puhkekoha ning andnud kohalikele elanikele tööd.

Kalakasvataja - Hans Kruusimägi, kes on rajamas Lääne-Virumaale Eesti suurima kalakasvanduse.

Teadlane - Olav Kärt. Maaülikooli professorina taganud selle, et Eesti põllumajandus rajaneks eelkõige meie endi inimeste loodud teaduslikul teadmisel.

Maapere -Räpina vald Pari talu maapere ning Orava vald Mäeotsa talu maapere.

Mahetootja - Juhan Särgava, kelle „Saidafram" on nii Eesti kui kogu Ida-Euroopa suurima mahefarm ning tema eesmärk on tervisliku toidu kasvatamine alates künnist, külvist ja loomade hoiust loodussõbralikul viisil.

Sotsiaaltöötaja - Ürjo Mälksoo. Arst, kes tegeleb seal järjekindlalt elu hammasrataste vahele jäänud inimeste terviseprobleemide lahendamisega.