Konverentsil käsitletakse traditsiooniliselt loomakasvatuse ja veterinaaria, aga ka toidutehnoloogia ja -hügieeniga seotud teemasid. Sellel aastal tehakse tavapärasemast enam juttu põllumajandusloomade söötmisest ning instituudi teadlased tutvustavad põllumajandusministeeriumi rakendusuuringute tulemusi.

Professor Meelis Ots kõneleb, miks proteiinsöödad on lüpsilehmade söödaratsioonides üheks asendamatuks koostisosaks ning milliste näitajate abil saab hinnata sööda proteiini kvaliteeti.

Kindlasti huvitab paljusid piimakarjakasvatajaid maisisilo söötmine ning sellealasest uurimistööst räägib professor Olav Kärt. Seoses robotlüpsiga farmide arvu jätkuva kasvuga võetakse tänavusel konverentsil vaatluse alla ka robotlüpsiga farmide temaatika – dotsent Piret Kalmus tutvustab viimase uuringu tulemusi, mis käsitles robotlüpsiga farmides udara tervist ja piima kvaliteeti.

Lisaks Eesti Maaülikooli teadlastele võtavad sõna paljud tunnustatud spetsialistid. Ettekannetega esinevad näiteks Märt Riisenberg, kes kõneleb põllumajandusettevõtte juhtimiskogemusest, ning Tõnu Post, kes arutleb lüpsiplatsi ja lüpsiroboti plusside ja miinuste üle.

Eelülevaate sellest, kuidas teaduse abiga sünnib tervislik toit, teeb Marek Viilol Põltsamaa Felixist.

Konverentsi kaasrahastatakse Maaelu Arengu Euroopa Põllumajandusfondi poolt koolitus- ja teavitustegevuse programmi (MAK meede 1.1) 2010 kaudu.